CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Design sendiri gift dan present..klik banner di bawah...

Love to be friends..Kita kawan yer..

Monday, August 8, 2011

Makanan Wajib Si Nawwar GA

iNI POST MELEKIT..
Skeroll kat bawah ye, tuk bace yg latest entry ..tq




Nawwar tingin nak wat G.A.
Semoga ada yg sudi..

G.A. merangkap contest mini ini ai tujukan kpd semua viewers yg mempunyai alamat di Malaysia..

Syaratnya senang saja.

1. Buat satu entri yg super super sempoi, bertajuk
  MAKANAN   WAJIB   SI   NAWWAR   GA ..
masuk banner kat atas dan link ke entry ini, k
2.Untuk memudahkan mengikuti update, ada baik nye follow blog nawwar yg super sempoi
    ini dan
    masukkan kat sidebar..tq
3. Buat tekaan makanan yg wajib nawwar beli setiap hari, kalau tak beli rasa tak sedap 
    duduk je.. Peluang diberi 2 tekaan..(ps: tekaan haruslah berbentuk spesifik, contoh: 
     kerepek TWISTIES): Okeh, hint: makanan ringan...
4. Harap sudi tag  1 orang je, jumlah tidak dihadkan bagi memeriahkan lagi GA..n last sekali tinggal link kat entri ini.(kalau ade referer, sebut sekali dlm entri kekawan ye):)))


Contoh :

Tekaan Makanan Nawwar:Nasi...

Refferal:------




HADIAH?

ai dah ade dalam kepala 3 hadiah, tapi belum boleh diumumkan lagi..bagi suspensesss...
hadiah adalah berdasarkan paling tepat, kalau takde yg sipi-sipi yg dekat dekat..Kalau sambutan menggalakkan ai akan tambah hadiah...
Yg sudi tag paling banyak pun ai cuba sediakan satu hadiah gitu..


DATE DUE : 16 APRIL - 16 JUNE...

hEheeee ..DAH DILANJUTKAN SEHINGGA 22-11-11

:))))

So first ai nak tag

kak nora
Zie
Anim
Mama Zakuan..harap sudi..hehe

Saturday, May 21, 2011

Anak adalah tuan

                                                    Assalamua'alaykum..




Picture courtesy of http://bima.ipb.ac.id/

Emm.. baru lepas tengok Tanyalah Ustazah..

Antara intipati yg nak kongsi bersama,

Anak pada usia 7 tahun pertama adalah tuan
7 tahun yg kedua adalah orang suruhan
sementara 7 tahun yg seterusnya adalah penolong..al hadith al-nabawi..
aw kama qaala

Pada usia 7 tahun yg pertama, anak harus diajar adab walaupun anak biasanya boleh meminta itu meminta ini.Maksudnya dlm nak buat permintaan tu, cuba terapkan nilai-nilai baik eg. kalau nak minta, kena ada cara dan adab yg sopan..

Pada 7 tahun yg kedua pula anak boleh diminta utk menolong kita dalam sesuatu..Sebagai ibubapa hendaklah menilai macamana cara kita meminta mereka melakukan sesuatu itu.Juga, anak haruslah diajar adab macamana utk bersikap assertif dengan cara yg sopan, cara utk meminta sesuatu terutama daripada org yg lebih tua..

7 tahun yg selanjutnya pula, anak-anak boleh dijadikan pembantu. Sebagai ibubapa tidak mengapa utk menjadikan anak sebagai pembantu kita dalam segala urusan samada urusan kerja atau urusan keluarga..:))

Friday, May 20, 2011

Potensi Pendapatan...

Emm..comelnye baby ni..Jom godek , potensi Loginwang, di mana ia  menawarkan...


PAKEJ V.I.P.
Pendapatan Login 1 bulan : RM60.00
  6 bulan : RM 360.00
> 1tahun : >RM720

Pendapatan Tajaan: 1 tajaan RM80.00
10 tajaan : RM 800.00
>100 tajaan : >RM8000


Berminat?... ..klik sini...tq

Sunday, April 17, 2011

Buah-buahan Syurga..Part 1




                                                               Ehsan kerepet-net.blogspot.com


Assalamualaykum..



Di dunia tidak ada pohon dan buah-buahan yg menyerupai pohon (buah) syurga kecuali sama dalam namanya sahaja. 


     Allah swt menamakannya di dalam al-Quran dengan nama-nama dunia agar orang-orang beriman mengetahui makna-makna dan apa yg diinginkan Allah swt. Di antara kemuliaan Allah swt ialah menjadikan seluruh pohon yg berbuah mudah dipetik oleh tangan orang beriman sesuka mereka, tidak perlu tenaga untuk memetiknya dan tidak juga memerlukan bantuan..

     Allah swt merendahkan pohon-pohon tersebut untuk mereka..
Ibn Abbas r.a. berkata: Apabila orang-orang beriman ingin memakan buah-buahan syurga, maka pohon buah itu menjulur kepadanya sehingga ia mengambil buah-buahan yang diinginkannya..


Sumber : Ensiklopedia Surga- Mahir Ahmad Ash-Shufi

Saturday, April 16, 2011

Ben Ashaari Gegar Lagi..

Salam



Ben Ashaari menggegarkan dunia blogging lagi..Jom gegar bersama-sama, ada yang istimewa menanti...